Theorie

Verkeersbordensafe_image  Sinds 1-11-2011 mag je vanaf je 16de verjaardag starten met het bestuderen van verkeerstheorie B. Het is fijn als je de theorie al goed kent voordat je met praktijklessen begint. Als je het theorie-examen gehaald hebt, is dat anderhalf jaar geldig. En voordat je een tussentijdse praktijktoets doet of gaat afrijden, moet je de theorie gehaald hebben.

Het theorie-examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief een toelichting, en het bestaat uit drie onderdelen met meerkeuzevragen:
– 25 vragen over gevaarherkenning
– 30 vragen over verkeersregels
– 10 vragen over verkeersinzicht

theorie2

Als je onverhoopt voor de theorie zakt, krijg je een uitslagformulier, waarop je per onderdeel kunt zien welke vraag je fout had of te laat of niet hebt beantwoord. Je kunt met Chris overleggen aan welke examenonderwerpen extra aandacht moet worden besteed voor het herexamen. Als je theorie-examen gaat doen terwijl je al rijles hebt, dan gaan we vooraf even kijken bij het CBR met de lesauto, zodat je weet waar je terecht komt. Het theorieboek is te koop bij Chris in de lesauto voor 18,50 euro.

Wil je zelf online je theorielessen leren, dan kan dat via deze rijschool met iTheorie. iTheorie is een persoonlijke, interactieve online theorieopleiding. Gemakkelijk thuis online leren wanneer jij dat wilt. Je krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord bij de aankoop…aanvragen door contact met Chris op te nemen.

Telefoonnummer: 06 39141844